Open Badges

Inleiding

Open badges zijn digitale insignes die worden weergegeven als pictogrammen of logo’s op een webpagina of andere online locatie. Deze icoontjes laten zien dat iemand bepaalde kennis heeft opgedaan of bepaalde vaardigheden beheerst. Mensen die een cursus succesvol afronden en een badge behalen, kunnen deze tonen op hun website of sociale media, zoals LinkedIn. Inmiddels kennen opleidingsinstituten, trainingsbureaus en (ICT-)bedrijven over de hele wereld digitale en vaak ook open badges toe aan cursisten, waaronder Microsoft en de Security Academy. Het volgende korte filmpje van Doug Belshaw en Bryan Mathers geeft je een goede eerste indruk van Open badges.

Onderwijs (SURF)

SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland, is gestart met een Open Badge project. Ze gaan in een proof of concept een open badge-infrastructuur opzetten Dit om flexibiliteit in het onderwijs te organiseren. Meer informatie vind je op de wiki space van het Open Badges project van SURF en met behulp van onderstaand filmpje.

Leven lang leren

Een leven lang leren omvat alle vormen van leren; immers 70-80% van al het leren is informeel. Met Open Badges en de nieuwe 2.0 specificaties kun je je zelf een badge geven en die door anderen laten onderschrijven. En je kunt een ontwikkelpad (Open Pathway) volgen ter ondersteuning van je leerproces. Wayne Skipper van Concentric Sky toont in de volgende demo hoe dat nu al kan.

Meer weten?

Meer weten over Open Badges?

  • Abonneer je dan op de nieuwsbrief over Open badges.
  • Op de wiki vind je uitgebreide informatie over het hoe en waarom en hoe je zelf kunt starten.
  • Met de cursus_Open_Badges_101 leer je wat open badges zijn en hoe ze werken.
  • Op Get your Web Explorer Badge here kun je zelf een badge claimen. Probeer het eens!
  • Open recognition & MIRVA. Alles en meer over ORA en het MIRVA project.
  • Met het ESCObadges project wordt de koppeling gemaakt tussen Open badges en het nieuwe Europese ESCO framework voor skills, competenties en beroepen. 
  • Aan de slag met Open Badges en Open Recognition? Stuur ons dan een berichtje.